Create your own tennis league

Създайте своя Тенис Лига / Футболна лига / Лига за Тенис на маса

Много от вас са мечтали сами да организират турнири по тенис, но вероятно самата организация по турнира Ви е спирала да го направите. Ние от TennisThor разработихме онлайн софтуер, чрез който лесно сами можете да организирате турнири, като улесняваме и автоматизираме работата във всички аспекти от регистрирането на участниците в турнира до генерирането на рейтинг за участниците в турнира.

Какви стъпки трябва да извършите, за да организирате тенис турнир:

1. Трябва да определите мястото на който ще се проведе турнира.
Ако не сте собственик на тенис клуб трябва да уговорите свободна дата и да запазите необходимият брой кортове и часове, ако сте определили предварително броя участници и вида на провеждане на турнира, калкулирайте средно по 45 минути за всяка среща, за да прецените колко корта и часа трябва да запазите.


2. Трябва да определите датата на която ще се проведе турнира.

Добре е да обявите турнира поне 1 седмица предварително, за да има достатъчно време желаещите да участват в него, да се освободят за определената дата.

3. Трябва да подсигурите достатъчно комплекти нови топки, с които ще се играе на турнира. 

Примерно:

- при директни елиминации от 16 играча ще се проведат 15 срещи 
- при групова фаза от 4 групи по 4 отбора/играчи(6x4 = 24 срещи) и след това директни елиминации от 8 или 4 отбора/играчи( 7 срещи /3 срещи) , общо стават 31/27 срещи.

При професионалистите топките се сменят на всеки 9 гейма, все пак имайте предвид, че това не е малък разход и може би трябва да приемете правила за смяна на 2-4 срещи или по ваша преценка за всеки конкретен случай.

4. Поканете играчи в турнира. Можете да го направите по старомодният начин, като се обадите на всички играчи, които познавате или да използвате вече регистрираните играчи във вашата лига, като само с натискането на един бутон те ще получат емайл с информация за турнира.

Всеки създаден турнир има собствен URL адрес, който можете да споделите с приятелите си във Facebook или в група във Facebook, която можете да направите за вашата тенис лига.

5. Регистрация на играчите в турнира. Чрез страницата на турнира, всеки играч може сам да се регистрира за участие в турнира, като може да заплати таксата онлайн ако сте предвидили такса за участие. Ако допускате играчи в последният момент, можете да ги регистрирате и на място, като членове на вашата тенис лига и да ги добавите в турнира. 

6. Според записаните играчи можете да коригирате вида на турнира, за да изиграят всички достатъчно брой мачове.

Предвидили сме няколко варианта:

- Само в групи(round robin)

- Само Елиминации
 

Групи(round robin), като най-добрите отбори/играчи излизат от групите и победителя се определя, чрез елиминации

- Елиминации, в които се играе за всяко място, предимството на този начин на провеждане на турнири е, че всички отбори играят по еднакъв брой срещи и всички имат спечелено място в турнира.

7. Теглене на жребий и подреждане на групи/елиминации
За да е честно подреждането в групите, сме предвидили възможност играчите да бъдат разпредление автоматично на случаен принцип, като може да има поставени играчи според техният рейтинг, което също става автоматично. Естествено може и ръчно да разпределите кой играч в коя група да бъде.
8. Програма на турнира
Участието в турнири по тенис, въпреки удоволствието, което ще изпитат всички играчи има и един голям недостатък: Чакането :(
Тъй като спорта тенис не е с фиксирано начално и крайно време е трудно да бъде предвидено кога ще започне следващият мач, а още по-трудно по-късните мачове, добре е да създадете програма на срещите, като тази програма можете да коригирате динамично или в някой случаи тя ще се коригира автоматично, за да могат играчите да използват пълзотворно времето, в което не играят.
Всички играчи могат да следят онлайн резултатите и програмата, така няма да ангажират постоянно огранизаторите с въпроси.
9. Записване на резултатите от мачовете
При започване на срещата е нужно да натиснете бутона Старт на играта, за да може да отчита за колко време е изиграна срещата и за да отбележи на графика коя е следващата среща. 
Когато срещата завърши, чрез бутона Край на играта се записва резутата от мача:
  
Резултатите в групите се изчисляват автоматично, а при записване на резултата всички играчи в групата получават емайл, за завършеният мач в групата им.
10. Въвеждане на точки за рейтинг листата.
Страхотен стимул за участието в турнирите Ви е ранглиста на вашата спортна лига, така че не забравяйте, когато турнира завърши да сложите точки за участниците в турнира.

За да стартирате със създаването на своя тенис лига, първо трябва да се регистрирате в сайта ТУК, а след като имате профил, да създадете Своя спортна лига от все още тайният линк Създай своят спортна лига

За всички въпроси, проблеми или предложение не се притеснявайте да се Свържете с нас

© 2024 TENNIS THOR
https://www.tennisthor.com

Online tennis court booking system